Naturmedicin

Naturmedicin i Klinikken

Naturmedicin er den overordnede kategori af lægemidler, som dækker over  forskellige typer af produkter. Jeg forhandler naturmedicin fra Allergica, Hollistica medica, Heel

  • Naturlægemidler
  • Stærke vitamin- og mineralpræparater
  • Homøopatiske lægemidler

Naturlægemidler er lægemidler, som indeholder stoffer, der forekommer i naturen enten i plante- eller dyreriget. De hører under Lægemiddellovgivningen, og er godkendes af Lægemiddelstyrelsen.

Naturlægemidler benyttes typisk til at forebygge og behandle lettere sygdomme, og derfor skal deres effekt også dokumenteres.

Stærke vitamin- og mineralpræparater

Stærke vitamin- og mineralpræparater er lægemidler, der indeholder højere doser af vitaminer og mineraler end det anbefalede daglige indtag. De hører under Lægemiddellovgivningen og skal godkendes af Lægemiddelstyrelsen.

Stærke vitamin- og mineralpræparater benyttes typisk til at forebygge eller behandle vitamin- og mineralmangel. C- og B-vitaminpræparater, calcium- og jernprodukter er eksempler på lægemidler i denne kategori.

Homøopatiske lægemidler

Homøopatiske lægemidler er fortyndede opløsninger af stoffer fra plante-, dyre- eller mineralriget. Princippet i Homøopati er set ud fra at lignende helbreder lignende. Forstået på den måde at hvis du f.eks skærer et løg får du rindende øjne, næsen løber. Af løget kan man så lave et homøopatisk middel imod rindende øjne og næse der løber. Lidt forenklet fortalt kan du derfor få et middel mod rindende øjne og næse der løber lavet på løget. Og det virker!

I modsætning til andet naturmedicin, behøver homøopatiske lægemidler ingen godkendelse af Lægemiddelstyrelsen, Homøopatiske lægemidler benyttes typisk mod smerter, hudproblemer, infektioner, astma/allergi eller psykiske ubalancer og tilpasses den enkelte patient.

Midlerne findes i dråber, ampuller, gluboli, salver, og cellesalte.