Rygsmerter er en folkesygdom, og alt for mange danskere har problemer med smerter i ryggen. Hver fjerde dansker lider af rygsmerter. Meget ofte vil akupunktur kunne afhjælpe stærke smerter i ryggen.

Forskellige former for rygsmerter

Generelt omtales rygsmerter som “ondt i ryggen”, og det kan dække over rygsmerter, der sidder i lænden, højere oppe på ryggen eller smerter fra en diskusprolaps. Som nævnt kan disse smerter i ryggen være meget kraftige, og ofte er det ikke formålstjenligt at indtage store mængder smertestillende medicin. Rygsmerter kan vare ganske få dage eller de kan være af kronisk karakter.

Akupunktur og rygsmerter

Med akupunktur kan vi ofte fjerne eller stærkt reducere smerterne og dermed give dig en bedre dagligdag. Forud for en akupunkturbehandlingen laver vi en grundig undersøgelse af dig. Vi vil ligeledes rådgive dig om bedre arbejdsstillinger og siddestillinger.

Om ryggen og rygsmerter

En rygsøjle består af i alt 24 knoglehvirvler som danner led med hinanden. Mellem hvirvlerne er der bruskskiver (diskus), der fungerer støddæmper og giver mulighed for bevægelser. Knoglehvirvlerne er mindst i nakken og størst i lænden, hvor de skal bære størst vægt. Du kan betragte din rygsøjle som en fjedrende stav, der er opbygget af 7 halshvirvler, 12 brysthvirvler og 5 lændehvirvler. Alle hviler på korsbenet, som er den bagerste del af bækkenringen. Hekseskud opstår for det meste efter en belastende bevægelse, som kroppen normalt ikke er vant til, dette kunne fx være flytning af tunge ting eller havearbejde. Hekseskud kommer pludseligt eller udvikles gradvist.

Book tid

Jeg samarbejder med alle forsikrings selskaber